اساتید نمونه کنکور چه کسانی هستند؟چه ویژگی هایی دارند؟
معلم ها همانند عضوی از یک خانواده هستند که در یک اجتماع فعالیت می کنند، این عضو مهم می تواند سرنوشت یک نسل را تغییر دهد برای همین باید دارای ملاک های شخصیتی باشد تا بتواند مسئولیت خود را به درستی در جامعه ایفا کند.
اولین چیزی که باید ملاک یک دبیر باشد علاقه و تسلط او نسبت به درس است زیرا علاقه به هرکاری سبب شکوفایی خلاقیت و هنر و این علاقه سرچشمه ی رشد و پیشرفت جامعه می شود.
کنکور
هرساله دغدغه ی داوطلبین کنکوری و محصلین سال دوازدهم انتخاب استاد عالی برای درس هایی بوده که در آن ضعف داشته اند. یا می خواستند که در آن قوی تر بشوند. برای همین زمان بسیاری را برای جستجو و تحقیق می گذاشتند. زیرا پایه ی کنکور تسلط به همان کتاب های درسی است که نیازمند آن یک استاد با تجربه و با مهارت است که بتواند مطالب را بصورت قابل فهم و درک توضیح بدهد.
موسسات زیادی با دعوت از اساتید برجسته کشوری سعی بر گردآوری بهترین منابع کنکوری برای داوطلبین کنکوری دارند. اما آیا تمام این موسسات موفق بوده اند؟
در ادامه ی این مقاله ویژگی های یک استاد عالی بررسی خواهد شد. و دانش آموزان با کمک از این ویژگی ها می توانند معلم خود را انتخاب نمایند.
ویژگی بهترین اساتید کنکوری
در این مقاله چندتا از ویژگی های دبیران کنکوری بیان شده است.
تعهد حرفه ای
تعهد در هرکاری همیشه حرف اول را می زند، تعهد به معنای مسئولیت پذیری در برابر کاری است که به عهده ی ما است.
استادی که نسبت به کار و تدریس اش احساس تعهد داشته باشد همیشه تمام تلاشش را می کند تا بتواند خود و شاگردانش را از روش تدریس اش راضی نگه دارد. تا سوال و ابهامی برایشان نماند و به موضوعات تسلط پیدا کنند.
دوست بودن و بامحبت بودن
در سال کنکور دانش آموزان با دغدغه های زیادی روبرور می شوند. دغدغه های همانند جنس مخالف، استرس کنکور، تحمل فشار از سمت خانواده ها و …. اکثر دانش آموزان در این برهه حساس نمی توانند مدیریت افکار خود را انجام دهند و یا مشکلات را با خانواده ی خود بیان کنند.
پس یک معلم با ایجاد ارتباط صمیمی با دانش آموز می تواند وی را یاری و این ارتباط دوستانه به آرامش داوطلبین کنکوری کمک و استرس را کاهش دهد.
پیگیر وضعیت دانش آموز و ارتباط موثر با دانش آموز
پیگیر بودن استاد نشاندهنده مهم بودن و با اهمیت بودن درس و دانش آموز است.
استاد باید به مسائلی که ذهن دانش آموز هایش را درگیر کرده دقت و اگر می تواند با ارائه راه حل هایی که خودش تجربه کرده یا شنیده است کمک کند.
همچنین پیگیر بودن می تواند باعث ایجاد رابطه دوستانه بین معلم و دانش آموز شود. و دانش آموز با راهنمایی های استاد می تواند از گزند دوستان ناباب در امان بمانند.
دانش و تجربه
در این دوره که به عصر تکنولوژی مشهور است بهتر است که یک استاد بتواند با ابزار رایانه ای نیز فعالیت داشته باشد و بتوان از طریق گوشی و… اطلاعات درسی را به شاگرد خود برساند.
دبیر باید بتواند علاوه برآموزش حضوری، آموزش های آفلاین و آنلاین داشته باشد و به خوبی زمان خود را مدیریت کند.
البته این را نیز باید بدانید که دبیر نباید تمام تایم خودش را به آموزش اختصاص بدهد. بلکه باید روی یادگیری خودش نیز تمرکز و توجه داشته باشد تا بتواند اطلاعات جدیدتری را به مخاطبانش برساند. زیرا دانش یک استاد باید بسیار گسترده باشد تا بتواند تمام ابهامات شما را برطرف کند.
تسلط استاد باید به مطالب اش زیاد باشد و با برنامه ریزی صحیح، تدریس مطالب را در سال جاری تقسیم بندی کند. زیرا مدیریت در زمان و مقدار آموزش بستگی به استاد دارد.
اطلاعات و دانش استاد باید بصورت مفهومی به شاگرد منتقل شود و نباید خیلی کم یا خیلی زیاد باشد که سبب خستگی یا بی حوصلگی بشود.
پاسخگو بودن
علاقمندی به پاسخگویی سوالات دانش آموزان در ساعات غیر درسی نیز از نکات مهم است.
به دانش آموز این اطمینان داده شود که در صورت متوجه نشدن یک مبحث یا سخت بودن سوالات، می تواند به او کمک کند. و در این مسیر پر استرس او را تنها نمی گذارد، تا بتواند سبب پیشرفت روز افزون اش بشود.
پر انرژی بودن
دبیر های شاد و سرحال همیشه بیشتر به دانش آموزان انگیزه و امید می دهند و سبب تغییر انرژی کلاس می شوند.
استاد های شوخ طبع می دانند زمانی را برای تفریح و خنده در نظر می گیرند تا توجه شاگرد هایشان را به خود جذب کنند.
البته شاید هر استادی توانایی انجام این کار را نداشته باشد. که می تواند در اینصورت از تجربه های خود صحبت تا از درس هایی که از زندگی گرفته است شاگردانش را آگاه کند.
حل سوالات مختلف
سوال پرسیدن سبب می شود دانش آموز از جنبه های مختلف به یک مبحث نگاه و تسلط بیشتری در آن کسب کند.
استاد می تواند قبل از شروع کلاس یا در پایان یک سوال کوتاه مطرح نماید تا هم از وضعیت شاگردان مطلع شود و هم شاگردان را آماده تر کند.
یک دبیر خوب باید توانایی طرح سوالاتی به سطح کنکور را داشته باشد. و حتما بتواند از راه های متفاوت به جواب های سوالات کنکوری برسد تا ذهن شاگرد خود را باز و خلاق کند.
نتیجه گیری
باید بدانیدکه شخصیت و نوع تدریس بسیار تأثیر به سزایی در کسب موفقیت دارد.
تدریس به روش های مختلف را اساتید زیادی انجام می دهند. اما آنچه که یک استاد را برجسته می کند روش تدریس جدید و اخلاق یک فرد است.
نوشته های مرتبط